KATALOG KSIĄŻEK

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Zdrowie zaczyna się na talerzu : 200 najzdrowszych pokarmów : lepiej jeść, żeby dłużej żyć
Tytuł oryginału: "200 meilleurs aliments santé : mieux manger pour vivre mieux,".

LDR
03563cam|a2200433|i|4500
001
n 20190531115748070555
003
_ _
MATEO_Group
005
20190531122548.0
008
190531s2019 pl a 001 0 pol d
020
_ _
a 9788379716500
035
_ _
a MD..20190531115748070555.
040
_ _
a MBPWR d MIN_MIG e rda
041
1 _
a pol h fre
046
_ _
k 2015
100
1 _
a Delecroix, Jean-Marie. e Autor
245
1 0
a Zdrowie zaczyna się na talerzu : b 200 najzdrowszych pokarmów : lepiej jeść, żeby dłużej żyć / c Jean-Marie Delecroix ; tłumaczenie Zofia Pająk.
246
1 _
a 200 meilleurs aliments santé : b mieux manger pour vivre mieux, f 2015 i Tytuł oryginału:
260
_ _
a Kielce : b Wydawnictwo Jedność, c copyright 2019.
300
_ _
a 447 stron : b ilustracje ; c 24 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książki
380
_ _
a Poradniki i przewodniki
388
1 _
a 2001-
500
_ _
a Tytuł oryginału: Les 200 meilleurs aliments santé : mieux manger pour vivre mieux.
504
_ _
a Indeks.
650
_ 7
a Dietetyka
650
_ 7
a Zdrowe żywienie
650
_ 7
a Żywność
655
_ 7
a Poradnik
658
_ 7
a Medycyna i zdrowie
658
_ 7
a Kulinaria
700
1 _
a Pająk, Zofia. e Tłumaczenie
710
2 _
a Wydawnictwo Jedność. 4 pbl e Wydawca
920
_ _
a 978-83-7971-650-0
970
_ _
a Zależy ci na twoim zdrowiu i chcesz się lepiej odżywiać, ale gubisz się już w tych wszystkich dietach, o których słyszysz każdego dnia? Próbujesz dobrać odpowiedni dla siebie plan żywieniowy, ale ciągle nie możesz znaleźć takiego, który byłby rzeczywiście zdrowy i jednocześnie dobrze wpasowałby się w twoje gusta kulinarne? Najprawdopodobniej ta książka pomoże ci rozwiązać ten problem. Zamiast dopasowywać się do gotowych diet teraz po prostu zaczniesz się zdrowo odżywiać.Z naszego poradnika dowiesz się wszystkiego o 200 najważniejszych produktach, po które sięgasz każdego dnia. A jeśli znajdą się wśród nich takie, które do tej pory gościły na twoim stole raczej sporadycznie, przekonasz się, dlaczego warto jadać je częściej. Bo to jest właśnie klucz do zdrowego odżywiania - wiedzieć, dlaczego coś jest dla nas dobre i dlaczego niektóre pokarmy są złe. Poznaj więc wartości odżywcze i właściwości lecznicze poszczególnych produktów spożywczych, zrozum działanie zawartych w nich cennych substancji, sprawdź szybko ich wartość kaloryczną, zawartość tłuszczów, białka i węglowodowanów, indeks glikemiczny czy wskaźnik zakwaszania organizmu (PRAL) - wszystkie informacje podane są w oparciu o najnowsze wyniki badań naukowych. Dzięki tej książce zaczniesz w optymalny sposób łączyć produkty w potrawach i będziesz je bezbłędnie przygotowywać i przechowywać. Nauczysz się również wybierać z oferty sklepów produkty najświeższe i najwyższej jakości, które w cale nie muszą być drogie.W szybkim odnalezieniu potrzebnych informacji pomaga wygodne uporządkowanie produktów w większych grupach, takich jak produkty mleczne, mięso i jajka czy rośliny przyprawowe, a także szczegółowy indeks. Trudniejsze terminy pojawiające się w tekście zostały objaśnione w słowniku na końcu książki.Zdrowie rzeczywiście zaczyna się na talerzu, a zdrowe odżywianie wcale nie jest trudne!Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
980
_ _
a 641.1

Pobierz rekord w formacie ISO2709